Gomorra***

 
 ‘Gomorra’ een bijbelse verwijzing naar de wereld van de camorra in Napels en de streek van Campania. We zijn als kijkers getuige van enkele dagen uit het leven van de inwoners van deze meedogenloze wereld. Tegen de achtergrond van oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, vertelt deze film de lotgevallen van: Toto, Don Ciro en Maria, Roberto en Franco, Pasquale, Marco en Ciro. Brutaal en gewelddadig, met een ongelooflijke nauwkeurigheid, beschrijft GOMORRA de duivelse cirkel van de Napolitaanse camorra. Een film die niet onmiddellijk bestemd is voor gevoelige zielen en die in pijnlijk realistische stijl de feiten op een rij zet.
De film is gebaseerd op de bestseller van Roberto Saviano (onderzoeksjournalist): " Gomorra. Een bloedstollend verslag over de werkwijze van de camorra." Nadat zijn boek zo succesvol werd, leeft Saviano ondergedoken en onder zware politiebescherming.
De film werd bekroond op het Festival ven Cannes met de Grand Prix en is van Matteo Garonne.
 
 
Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s