Christal – Kerstconcert van het Elewijts Bachkoor ****

Ik had de gelegenheid om gisteravond in de kerk van O.-L.-Vrouw van Goede Bijstand in Hofstade het kerstconcert van het Elewijts Bachkoor bij te wonen. De unieke samenwerking van het koor met de Leuvense Capella Academica van het universiteitspersoneel en het strijkorkest Violet resulteerde in een prachtig gevarieerd programma van zeer hoog niveau. Het concert opende met het mooie gregoriaanse Rorati coeli (Dauwt hemelen uit den hoge en laat de wolken gerechtigheid brengen) waarin het verlangen naar de komst van de Messias wordt uitgezongen.  Verder vertolkten ze ‘Maria door een doornwoud ging’, ‘Alleluja! Freut euch, ihr Christen alle’ met het uitbundige: Freude, Freude ueber Freude
                                                 Christus wehret allem Leide.
                                                 Wonne, wonne über Wonne!
                                                 Er is die Genadensonne.
Verder ging het met ‘Het was een maged uitverkoren’ en ‘Maria die zoude naar Bethlehem gaan’,’In ’t stedetje van Nazareth’,’Het viel eens hemels douwe’, ‘Rise up, sheperd, and follow’, ‘The virgin Mary had a baby boy’,’Quelle est cette odeur agréable’ met enig mooie bariton solist Koen Eneman, nadien gevolgd door een muzikaal intermezzo  van het strijkorkest o.l.v. Aag Dereymaeker.
De avond sloot af met ‘Christal’, speciaal voor het koor gecomponeerd door componist Raymond Schroyens,  ‘Stille Nacht’ en ‘The first Nowell’ waarvan her refrein door de aanwezigen met hart en ziel werd meegezongen.
Alles stond onder de deskundige leiding van dirigent Inge Feyen, Meester in de Muziek, finaliteit orgel en finaliteit koordirectie en Meester Kinderkoordirectie.
 
Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s