Kleine zielen – Kristien Hemmerechts**

Dit boek van K. Hemmerechts speelt zich af in Vlaanderen en Lisieux (Frankrijk) en brengt ons in de wereld van mystiek, magie en volksdevotie.
Een moeder onderneemt met haar 8-jarige dochter (de verteller) een pelgrimage naar Thérèse van Lisieux, de jong gestorven Thérèse Martin, als dank voor een voldragen zwangerscap na verschillende miskramen. De moeder-dochterrelatie is hecht en warm. Een onbekende man die hen in het eindstation oppikt en naar Lisieux brengt zorgt voor logies in het geboortehuis van de Martins. Er is wat met het Mariabeeld n de kerk. Het beeld weent tranen van bloed. De vader wordt opgevoerd als een nuchtere scepticus die niet meegaat in de devotionele activiteiten van zijn vrouw. Gedurende de hele roman weet Hemmerechts op subtiele manier het vermoeden levend te houden dat de onbekende man de vader van het kind zou kunnen zijn. In Lisieux zal er naar aanleiding van ‘wonderbaarlijke gebeurtenissen met de dochter” die de media halen, een processie georganiseerd worden waar de dochter de centrale figuur van uitmaakt.
Twintig jaar later wil een Vlaamse omroep de feiten uit de 70’er jaren weer oprakelen en  nagaan welk impact ze hadden op de diverse betrokken personen. Hemmerechts weet feiten en fictie tot  een intrigerende eenheid te brengen in deze roman.
Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s