Buggenhoutbos (7.5 km)

WAND88In ‘Buggenhoutbos’ is het prettig wandelen. Tegenover de brasserie ‘De Groene Wandeling’ langs de Kasteelstraat bevindt zich de Boskapel gewijd aan O.-L.-Vrouw van Zeven Smarten.  Rechts naast de kapel starten verschillende wandelingen aangegeven met rode, blauwe en paarse tekens. Bij de ingang vind je een duidelijk informatiebord. Het bos is een overblijfsel van het koolwoud,waar ook het Zoniënwoud deel van uitmaakte.
Een mooi plekje is ‘de Eendenput’ en voor kinderen het speelbos ‘de Konijnenberg’. Dat de brede bedevaartweg van Malderen naar Buggenhout Boskapel geprivatiseerd werd zodat de wandelaar een flink stuk moet omlopen om de wandellus af te maken, is natuurlijk minder prettig.
Wie nadien honger heeft gekregen van de gezonde boslucht, kan in het centrum van Opdorp terecht in het eetcafé ‘De Poort van Cyriel’ tevens kunstgalerij.
Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s