Une romance française – Brussels Philharmonic en Vlaams Radio orkest – (Flagey)****

Vrijdagavond een bijzonder concert van het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Orkest bijgewoond in Flageys Studio 4. Vooraf een inleiding door dirigent Hervé Niquet. Hij is voor het seizoen 2011-2012 chef-dirigent bij het Vlaams Radio Koor. Hij blies het Franse ‘Grand Motet’ (http://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_motet) uit de 17de en 18de eeuw nieuw leven in door de oprichting van Le Concert Spirituel (http://www.concertspirituel.com/) dat in Frankrijk nu na twintig jaar een referentie is geworden op het gebied van de barokmuziek. Hij stelde dat ons Vlaams Radio Koor en Orkest één van de beste van Europa is. Uit op professionaliteit, bereiken ze een zeer hoge uitvoeringskwaliteit, aldus Niquet. Dit laatste kon iedereen die nadien in de concertzaal aanwezig was, horen.Ze brachten in het 1ste deel Georges Bizets – Carmen suite nr. 1 en Victorin Joncières’ – Symphonie romantique in e mineur.

In het tweede deel volgde Gustave Charpentiers – Didon met sopraan Manon Feubel, tenor Julien Dran en bariton Marc Barrard.

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s