Jeugdtheater: ‘Tot in de woestijn’ en ‘Ik ben geen racist’ ****

‘Tot in de woestijn’  is een vertaling van J.-M. Räbers ‘Bis in die Wüste’. Een Filmische voorstelling over jongeren in de voorstad.

Tot in de woestijn vertelt het onwaarschijnlijke en spannende verhaal van Asche, een jonge kerel in de voorstad. Asche wil een beter leven en droomt over het lief van zijn vriend. Met zijn twee kompanen komt hij, zonder het zelf te willen, in een spiraal van geweld terecht.

Met groot gevoel voor humor en realiteit schetst Tot in de woestijn hoe het gebrek aan structuur van de jonge Asche een meeloper maakt. Bis in die Wüste van auteur Jean-Michel Räber werd geschreven in 2006 en kreeg sindsdien verschillende prijzen.

Jo Roets, de artistiek leider van het Antwerpse (jeugd) theatergezelschap Laika, heeft een neus voor literatuur en jong bloed. In Tot in de woestijn, combineert hij een oerdegelijk verhaal met een oerdegelijke cast. Resultaat: theatraal vuurwerk. … IJzersterk jeugdtheater over proberen stevig in je schoenen te staan in een (te) veeleisende maatschappij. (Knack)

i.s.m. ‘t Arsenaal

Spel: Freek Den Hartogh/Stef Aerts, Lotte Heijtenis, Bart Hollanders, Gert Jochems, Jeroen Vander Ven, Kristine Van Pellicom
Regie: Jo Roets

Het tweede stuk, ‘Ik ben geen racist,’ is een monoloog waarbij je vergeet dat je in het theater zit, zo echt lijkt het. De ideeën die het hoofdpersonage poneert zijn best confronterend. Het stuk is een bewerking van de gelijknamige roman van Per Nilsson. Een gewone jongen raakt toevallig verzeild in een partij die anti-islam is. Ongewild wordt hij de gevaarlijkste  en meest gezochte jongeman van het land. Terwijl hij onschuldig is, maar kan hij dat ook bewijzen. Scenograaf Wannes Deneer maakte van de schuilplaats van de jongen een intrigerende multimediale ruimte. Regie: Dirk De Lathauwer.

Met dit stuk gaat fABULEUS openlijk de maatschappijkritische toer op. Het stuk intrigeert in de eerste plaats als boodschap… Om te intrigeren als boodschap, moet er sterk gespeeld worden. Braam Verreth kwijt zich voortreffelijk van die taak en zet een levensecht personage neer. (Knack)

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: