22 Kinderen komen om in tragisch busongeval vorige nacht in Zwitserland

http://www.klasse.be/leraren/26398/deel-je-verdriet/

In beeld: Busongeval in Zwitserland.

Elio Di Rupo: ‘Trieste dag voor heel België’

woensdag 14 maart 2012 om 08u13

Premier Elio Di Rupo is zwaar aangeslagen door het busongeval in Zwitserland. Hij reist zelf af naar Zwitserland, maar laat eerst de ouders gaan.

Premier Elio Di Rupo (PS) is erg aangeslagen door het busongeval in Zwitersland.

Premier Elio Di Rupo (PS) is erg aangeslagen door het busongeval in Zwitersland. © Belga

Premier Elio Di Rupo (PS) zegt “geen woorden te hebben” voor het tragische busongeval in Zwitserland, waarbij 28 Belgen omkwamen. Onder hen 22 kinderen uit scholen uit Lommel en Heverlee.

De premier klonk erg aangeslagen en leek even de kluts kwijt: hij bood live op Radio 1 zijn hulp aan en gaf zelfs het nummer van zijn eigen kanselarij, zodat mensen ook via dat kanaal aan het noodnummer kunnen geraken.

Voorrang aan ouders

“Onze en mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. De regering doet er alles aan om hen zo correct mogelijk, en in alle waardigheid, te informeren”, zei de premier.

Di Rupo reist zelf af naar Zwitserland. Vlaams minister-president Kris Peeters en vicepremier Steven Vanackere gaan mee. Wanneer de ministers vertrekken, is nog niet bekend.

Premier Di Rupo zei alvast dat hij eerst de ouders laat vertrekken. Ook Waals minister-president Rudy Demotte heeft “met ontzetting” kennis genomen van het ongeval. “Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun families.” (SD)

woensdag 14 maart 2012 om 09u33

Het nieuws haalde de voorpagina van de BBC nieuwssite.

Het nieuws haalde de voorpagina van de BBC nieuwssite.

Het ongeval met de Belgische schoolbus krijgt ook veel aandacht in het buitenland. Verschillende internationale media berichtten over de gebeurtenis.

Le Figaro: zwaarste ongeval ooit

Le Figaro opent haar website met het nieuws. “Il s’agirait du plus grave accident de la route jamais survenu en Suisse”, aldus de Franse krant. ‘Het gaat om het zwaarste ongeval ooit op Zwitserse wegen.’

Le Monde: Unde tragédie

Ook in Le Monde wordt het ongeval uitgebreid gebracht. De krant spreekt van “un terrible accident très lourde” en “une tragédie”.

BBC: 28 doden

Hun Engelse collega’s besteden eveneens veel aandacht aan de crash. De website van de BBC heeft het stuk zelfs als eerste bericht op de homepagina ingesteld -28 doden bij busongeval in Zwitserland -met een grote foto van de verwoeste bus ter illustratie. The Times neemt het bericht over.

Der Spiegel: Klassenfart

Der Spiegel heeft via correspondenten ter plaatse een lang artikel geschreven en opent daarmee zijn website. Bus verunglückt auf Klassenfahrt.

Berliner Zeitung: fotogalerij

De Berliner Zeitung heeft aan haar stuk over het “Schweres Busunglück” een fotogalerij van 17 beelden toegevoegd.

The New York Times: 22 kinderen dood

Het nieuws heeft ook de overkant van de oceaan bereikt. The New York Times kopt “22 children die in Swiss bus crash” en ook CNN journalisten schrijven over het ongeval.

Veel media citeren premier Elio Di Rupo of minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. De artikels vergaarden verschillende steunbetuigingen in de commentaarsectie. (KS)

Bron: Knack

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

One thought on “22 Kinderen komen om in tragisch busongeval vorige nacht in Zwitserland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s