Keffiyeh / Made in China – KVS_box – Brussel***

Vijf jonge Belgen delen de scène met vijf jonge Palestijnen. Die ontmoeting geeft de gelegenheid de blikken te kruisen, en de clichés over het bestaan van de ander aan de werkelijkheid te toetsen, te beginnen bij hét symbool van verzet: de keffiyeh, bij ons beter bekend als de Arafatsjaal. De basis voor de voorstelling wordt gelegd in een uitwisseling tussen Birzeit (Westbank) en Brussel. In een eerste werkperiode trekken regisseur Bart Danckaert, dramaturg Hildegard De Vuyst, acteur-auteur Joris Van den Brande, theatermaker-jeugdwerker Mohamed Allouchi, acteur Saïd Jaafari, muzikant Thomas De Vos en zangeres-actrice Kaat Arnaert naar de Bezette Gebieden, waar Khaled, Ala’a, Maya, Rimah, Adham, Maher, Farah, Yazzan, Salma, Zeina, Ibrahim en de onvolprezen schrijfster Dalia Taha hen opwachten. Deze productie bouwt voort op het Palestina-traject dat KVS sinds 2007 coördineert.
FARAH SALEH: “Het dragen van de keffiyeh als teken van mijn Palestijnse identiteit heb ik opgegeven, nu het een trend is voor de revolutionaire Europese jongere om een keffiyeh in zuurstokkleurtjes te dragen. In de plaats uit ik mijn identiteit via dans, theater, de Arabische taal,… Los daarvan houd ik nog steeds van mijn keffiyeh!”
tekst: dalia taha & joris van den brande regie: bart danckaert, met joris van den brande, mohamed allouchi, saïd jaafari, thomas devos, kaat arnaert, e.a. medewerkers dramaturgie: hildegard de vuyst – in Frans, Nederlands en Arabisch boventiteld.
Met de steun van  www.eurocult.org
Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s