Tango Libre – Frédéric Fonteyne ***

‘Tango Libre’ werd voorgesteld in avant-première op woensdag 31 oktober om 20u in Bozar – Brussel. Knack Club – vrijkaarten maakten dat ik erbij kon zijn. Artistieke fotografie,  spannend origineel verhaal, romantiek, passie en ‘bevrijdend’ tango dansen. Vanaf 7 november verschijnt de film in de zalen.

‘Tango Libre’ bekroond op het Filmfestival van Warschau!

Na de Speciale Prijs van de Orizzonti-Jury op het Filmfestival van Venetië heeft gisteravond ‘Tango Libre’ (de jongste film van de Belgische regisseur Frédéric Fonteyne) de Grand Prix van het Filmfestival van Warschau gewonnen.

Deze vierde langspeelfilm van Frédéric Fonteyne wordt vertolkt door François Damiens (‘Rien à déclarer’, ‘La Délicatesse’, ‘Cow Boy’), Sergi Lopez (‘Le Moine’, ‘Potiche’, ‘La Maison’), Jan Hammenecker (‘Mr Nobody’, ‘Ex Drummer’, ‘Quand la mer monte’), Anne Paulicevich (‘JCVD’, ‘Le premier venu’), Zacharie Chasseriaud (‘Les Géants’, ‘L’Empreinte de l’ange’, ‘Les Tribulations d’une caissière’) en de beroemde tangodanser Chico Frumboli. (http://www.youtube.com/watch?v=rrJriGDeMl4)

‘Tango Libre’ sluit de trilogie af van Frédéric Fonteyne over vrouwen en de liefde. Na ‘Une Liaison Pornographique'(met Nathalie Baye) en ‘La Femme de Gilles’ (met Emmanuelle Devos en Laura Smet), stelt hij ons – door de ogen van een verliefde gevangenisbewaker – het portret voor van een vrije vrouw die de onderwerping aan regels aanvaardt (via het beeld van de tango) om ze nadien beter te kunnen ontlopen.

De film gaat over JC (François Damiens), een gevangenisbewaker. Hij is een man zonder verhaal. Hij heeft slechts één fantasie: tango. Op een avond tijdens de wekelijkse cursus danst hij met een nieuwe leerling, Alice (Anne Paulicevich), een stralende dertiger, moeder van een jongere van 15. De dag nadien ziet hij de vrouw terug in de spreekkamer van de gevangenis. Ze brengt een bezoek aan twee gevangenen, Fernand (Sergi Lopez) en Dominic (Jan Hammenecker), twee oude medeplichtigen. De ene is haar man, de andere haar minnaar. JC, de man zonder verhaal, aanschouwt nu een vrouw met een teveel aan verhalen. Een vrouw die leeft naargelang haar verlangens en volgens eigen regels, gedeeld tussen haar mannen en haar zoon. Het gevangenisreglement verbiedt bewakers om in aanraking te komen met familie van gevangenen… JC zal alle regels, die zijn leven bepaalden, schenden.

Bron: cinenews.be -23/10/2012

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s