Theatercafé Ver(s)makelijk – Labyrint (Elewijt)***

Ver - s - makelijkWie Toneelkring Labyrint (Elewijt) al heeft bezig gezien, weet dat ze een paar maal per jaar garant staan voor gezellige toneelavonden in zaal ‘In den Prins’. Ook nu was dat niet anders met hun nieuwe productie ‘Ver(s)makelijk’. De regisseur, Yves Lambrechts, tapte dit jaar uit een ander vaatje: een avondvullende variétéproductie met liedjes, sketches en dans rond het thema ‘Smakelijk!’. Wie zang en dans zegt, weet dat er ook muzikale begeleiding is en die werd verzorgd door pianist Erwin Hauquier en gitarist Patrick Huenaerts. Voor de choreografie tekende Maddy De Keukeleire.

Het gezelschap dat in 2009-2010 de graad ‘uitmuntendheid’ behaalde op het Provinciaal Tornooi voor Amateurtoneelverenigingen is samengesteld uit een stel acteurs wie het acteren in het bloed zit. De voorstelling ging van start met ‘Het lege doosje’ (Luc Storms) een pittige monoloog over genderverschillen, waarna ‘Konijneneten’ met verrassende pointe, een ‘Groentemedley’, de geheimen van ‘Het lepeltje’, ‘Diner met twee’, de ‘(B)eat it’ dans, de ‘Twee zussen’-confrontatie en het ‘Garçon! ‘ ‘4 Pintjes’ -keuzeprobleem. Na de pauze volgde het ongewoon geestige stukje ‘Diner for one’ (Marcel Ceulers en Ger De Broeck), de ‘Ketchup’ dans, ‘Uw bier trekt op niks’ (Fried Merckx, Sonja Loddewijkx, Sonja Vandemaele), de ‘Bananenmedley’, Fried Merckx ‘De Visser’ en het ‘Tournee generale’ -debacle. In het derde deel werden we vergast op ‘Een slokje ballet’, ‘De Erfenis’-afspraak, de ‘SOS Pol’ – tv-kookhulp en het slot van de ‘Twee Zussen’-confrontatie. De ‘Eindmedley’ zorgde voor de slotapotheose. Het publiek kreeg met deze voorstelling klasseamusement geserveerd.

www.toneelkringlabyrint.be

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: