Europa en Syrië: is de tijd voor behoedzaamheid voorbij?

The Time for Caution is Past – Qantara.de.

SyriëBovenstaand gereblogged artikel trok vandaag mijn aandacht. Kristin Helberg werkte als freelance journaliste in Damascus van 2001 tot 2009. Ze wordt beschouwd als één van de beste Syrië experten in Duitsland. Haar visie op wat er momenteel in Syrië aan de orde is en waar de verantwoordelijkheid van Europa ter zake ligt, is opmerkelijk.

Wat de Europese Ministers van Buitenlandse zaken gisteren beslisten in verband met het versoepelen van het wapenembargo tegen Syrië leest u in het volgende verslag.

Een foto essay aangaande Syrië plukte ik van Qantara website.

Creatief Syrië wil via zijn blog tonen wat er vandaag in Syrië vernield wordt en brengt tevens een analyse van de actuele gebeurtenissen. Ook Tammam Azzam, een Ayyam Gallery kunstenaar, maakt via de Ayyam Gallery website een artistiek-politiek statement met zijn fotografisch werk ‘Freedom Graffiti’:

“Zijn werk – ‘Syrian Museum’ –  is naar eigen zeggen een vorm van protest, waarbij hij steeds verwijzingen maakt naar beroemde kunstwerken. “Ik plaats enkele van de grootste verwezenlijkingen van de mensheid naast de vernieling in mijn land.” (CNN-DM 07/02/2013)

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s