Johannespassie J.S. Bach – La Petite Bande – Sigiswald Kuijken in Canvas Klassiek – Palmzondag

Vandaag Palmzondag kunt u op Canvas Klassiek om 12:00 genieten van een uitzonderlijk concert van La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken.


“Met La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken maakte VRT een aantal legendarische opnamen. Eén ervan is de Johannespassie van Johann Sebastian Bach, in de Antwerpse barokkerk Carolus Borromaeus.
Met de Passio secundum Johannem presenteert Bach zich op 7 april 1724 aan de kerkgangers in Leipzig, kort na zijn aanstelling als cantor daar. Bach bleef aan de passie vijlen tijdens de uitvoeringen van 1725, 1730 en vermoedelijk ook nog van 1739.
In deze schitterende opname uit 1996 zijn Sigiswald Kuijken en La Petite Bande op het toppunt van hun roem. Ook de solisten zijn schitterend: Christoph Prégardien, de beste evangelist van zijn generatie. De nog jonge altus Andreas Scholl.Gabriele Rossmanith zingt de sopraanaria’s, Markus Schaeffer de tenoraria’s. Werner Van Mechelen is de bas. Huub Claessens vertolkt de partij van Christus. Koor en orkest van La Petite Bande staan onder leiding van Sigiswald Kuijken.” – bron: canvas klassiek – Zaterdag 30 maart om 14u21 (herhaling) – duur: 111 minuten

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s