NO is eenvoudig, direct, oprecht en meeslepend ****

Ik kreeg maar weer eens de kans om met Knack Club tickets te gaan film kijken: NO van Pablo Larrain deze keer. In ZED (Leuven) lukte dat gisterenmiddag nog op de valreep.

1010255_nl_no_1365517508137Synopsis : Chili, 1988. De Chileense dictator Augusto Pinochet organiseert onder politieke druk uit het buitenland een referendum. Met een simpele ‘SI’ of ‘NO’ zal de bevolking beslissen over het voortbestaan van het regime. De tegenstanders van Pinochet krijgen dagelijks 15 minuten zendtijd op de nationale televisie om hun boodschap over te brengen. Voor deze campagne doen ze beroep op de jonge en briljante reclamemaker René Saavedra (intelligente, ontroerende vertolking door Mexicaans acteur Gael García Berna, red). Met weinig middelen, maar veel goede moed en creativiteit zetten Saavedra en zijn team een vrolijke en kleurrijke campagne op poten om hun land te bevrijden (bron:cinebel). De film is gebaseerd op het onuitgegeven theaterstuk El Plebiscito van Antonio Skármeta. Hij duurt bijna twee uur (1u55) en is in zijn eenvoud en directheid aangrijpend, oprecht en zeer meeslepend. De prent bezorgt de toeschouwer geregeld kippenvel en toont veeleer dan dat hij uitlegt. Meer informatie vindt u hier op de officiële website.

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

One thought on “NO is eenvoudig, direct, oprecht en meeslepend ****”

  1. Ik ben zeer benieuwd naar deze film! Gael García Berna is echt een van mijn favoriete spaanstalige actuers denkend aan zijn rol in la mala educacion, y tu mama tambien en the motorcycle diaries.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s