Charles Ducal wordt de eerste Dichter des Vaderlands

download (2)

“Een prachtig gedicht brandt als een kus, snijdt als een mes, slaat in als de bliksem. Het zet de wereld in een onbekend licht. Het maakt de ogen wijder, de oren opener, het hart groter. Het is tegengif tegen zo veel: banaliteit, gezwets, verdoving, overdreven ernst, conditionering, moedeloosheid, eenzaamheid, routine, stress, winterkou.” via Dichter des Vaderlands.

Wat valt aan deze omschrijving van een gedicht nog toe te voegen? Het project Dichter des Vaderlands wordt op woensdag 29 januari 2014 in Passa Porta (Brussel) voorgesteld aan pers en publiek. Charles Ducal presenteert er ook zijn eerste gedicht.

Het doet je wat dat een Leuvense jaargenoot de eretitel van eerste Dichter des Vaderlands krijgt. Dat zijn gedichten ook in de beide andere landstalen, Frans en Duits, vertaald zullen worden, is gewoon prachtig. En dat er tussen de drie taalgemeenschappen om de paar jaar een aflossing van de wacht plaatsvindt, zal er toe bijdragen om elkaars dichters beter te leren kennen.

Lees hier van hem  Voor de overkant  op Watou 2011.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: