Nachtelijke wandelzoektocht Josyne Van Vlasselaer op de Bergse Heide (Kampenhout) – Recreatieve wandelroute | RouteYou

Nachtelijke wandelzoektocht Josyne Van Vlasselaer op de Bergse Heide (Kampenhout) – Recreatieve wandelroute | RouteYou.

scannen0001Op 11 december ging de nationale boodschap van de politie ‘zorg voor sociale cohesie in je wijk of buurt’ viraal. Ze weten daar goed waarom. Het buurtcomité Bergse Heide heeft op die boodschap niet gewacht om een nachtelijke zoektocht naar onze Josyne Van Beethoven-Van Vlasselaer te organiseren. Een vervolg op de activiteit van eind juni. Het is leuk om met de mensen van je buurt / wijk op stap te gaan ook al heeft het de voorbije dag onophoudelijk geregend, zijn de (trage) wegen modderig en moet je door soms grote en diepe plassen. Al deze ongemakken kunnen de pret niet bederven: de kleinsten stoppen zich weg in hoog koolzaad langs de rand van de weg en springen onverwacht tevoorschijn. Amaai … is me dat schrikken! In het bos de heks zoeken, spannend, maar dan: “Papa, dat is de heks niet… dat is de papa van…” Nee, hoe is dat nu mogelijk? Is de heks met toverdrankjes doende geweest? Neen, neen, neen … dat toverdrankjesverhaal daar trappen we niet in maar de dames in het gezelschap appreciëren de wissel in rollenpatroon. Het sporadische vuurwerk, soms feeëriek wegschietend, soms echte heksensolferstank producerend, zorgt voor de magische en olfactorische noot. Langs de trage wegen midden door de velden is de sterrenhemel helder. Drie bestuursleden van het comité verzorgen een stop met hapje en drankje: plekjes waar we ons bij de vuurkorven kunnen warmen en wat kunnen keuvelen. Bedankt leden van het comité, voor deze gezellige, hartverwarmende, winterse activiteit.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

2 gedachten over “Nachtelijke wandelzoektocht Josyne Van Vlasselaer op de Bergse Heide (Kampenhout) – Recreatieve wandelroute | RouteYou”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: