‘Als de nacht’ en ‘Iet me ziel’ – Lennaert Maes & Andries Boone

Als-de-nacht-1400-dpi_(1)De cd ‘Als de nacht’ is net uit. Het is een echte winterplaat geïnspireerd op eeuwenoude vertellingen. Lennaert brengt ze samen met Andries Boone en meestergitarist Pé Reynders tot leven op enkele bijzondere locaties. Op de cd krijgen de heren daarbij hulp van enkele verrassende gastzangers. Beluister ‘Als de nacht’ hier. (1)

hoes_enkel

‘Iet me ziel’ is een cd rond de stad Leuven, bezield door Lennaert Maes en Andries Boone. Lennaert en Andries vonden heel wat gastzangers bereid om de stad te bezingen. Zo zingen oa PP Michiels, Big Bill en Klaas Delrue een nummer op de plaat. De introductie bij de cd is van de hand van Belpop-man Jan Delvaux. De illustraties zijn van Reinhart Croon. Lennaert Maes en Andries Boone bedachten dit muziekproject rond de rijke geschiedenis en het uitgebreide erfgoed van de stad Leuven. Lennaert schreef songs die het hart van de stad blootleggen. Kleurrijke figuren als Paep Thoon, Fiere Margriet en Poeske Scherens komen poëtisch uit de verf en o.a. de Boom van Groot Verdriet en de oorlogsjaren in Leuven kregen hun eigen lied. ‘Iet me ziel’ telt 14 songs en is een mix van folk, rootsrock en wereldmuziek. Beluister ‘Bommen op de stad’ hier. (2)

___________________________________

  1.  standaard.be
  2.  lennaertmaes.be
Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s