Met zingen is de liefde begonnen – Poëzieweek 2015

affiche-algemeen_200Met de Herman de Coninckprijs bekroont Boek.be de beste poëzie van het afgelopen jaar. Vijf dichters maken kans op de Herman de Coninckprijs 2015 voor de beste dichtbundel.

Genomineerden 2015

Klik op de titels voor meer informatie

Lees het nominatieverslag  en recensies van de genomineerde bundels in Ons Erfdeel.
De vakjury van de 9ste Herman de Coninckprijs wordt voorgezeten door Bas Kwakman (Poetry International) en bestaat verder uit Stijn Meuris (zanger), Yra van Dijk (hoogleraar Universiteit Leiden), Hilde Verbreuken (Radio 1) en Cathérine De Kock (De Standaard).

Uit elk van deze bundels maakt één gedicht kans op de Publieksprijs. Dat gedicht komt op de Gedichtendagposter, die je op Gedichtendag (29/1) gratis in de deelnemende boekhandels krijgt. En hiervoor hebben ze jouw stem nodig. Midden januari starten ze met de stemcampagne. Raadpleeg dan zeker de website. Op dinsdag 27 januari worden de Herman de Coninckprijs, de Debuutprijs en de Publieksprijs voor het mooiste gedicht uitgereikt in de Arenbergschouwburg.

En er is veel meer natuurlijk. Bezoek Poëzieweek – 29 januari t/m 4 februari 2015 en ontdek alle activiteiten in Vlaanderen en Nederland. Kom te weten waar en hoe je het Poëziegeschenk van Ilja Leonard Pfeijffer ontvangt of grasduin in en download de lestips voor basis- en voortgezet en secundair onderwijs. Verneem wat de deelnemende bibliotheken hun bezoekers aanbieden. Kortom dompel jezelf onder in het 2015 – thema ‘Met zingen is de liefde begonnen’: de eerste liefde, de eeuwige liefde, de Siberische liefde, de vergeten liefde, de piekerliefde,  de songtekstliefde, … en word gedurende deze poëziemaand via talloze dichters uit verleden en heden liefdewijs.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

2 gedachten over “Met zingen is de liefde begonnen – Poëzieweek 2015”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: