Vijfde medaille: Jolien D’Hoore pakt brons in omnium baanwielrennen

Brons voor Jolien D’Hoore – foto: BOIC

Jolien D’Hoore heeft brons veroverd in het omnium van het baanwielrennen bij de vrouwen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro!
De vijfde medaille voor Team Belgium op deze Spelen, na Greg Van Avermaet (goud/wegrit), Nafi Thiam (goud/zevenkamp), Dirk Van Tichelt (brons/judo -73kg) en Pieter Timmers (zilver/100m vrije slag).

In de afsluitende puntenkoers over 25 kilometer op de olympische wielerbaan in Rio moest de 26-jarige Jolien D’Hoore vrede nemen met de achtste plaats, wat haar slechts 27 punten opleverde en ze afsloot met een totaal van 199 punten. In de eindstand moest ze daardoor de Amerikaanse Sarah Hammer (206 punten) voor zich dulden. Het goud ging naar de Britse titelverdedigster Laura Trott (230 punten).

De nummer vijf van de vorige Spelen in Londen was het omnium in de Rio Olympic Velodrome maandag begonnen met een derde plaats in de scratch (is een discipline die sinds 2002 op het programma van het WK staat. De heren rijden 15 kilometer en de dames 10 kilometer. Alleen de aankomst op de meet is beslissend voor de klassering, BK). Daarna volgde een derde plaats in de achtervolging (mét een nieuw Belgisch record), in het laatste onderdeel van de dag (de afvalling) deed de Oost-Vlaamse het nog beter. Ze werd daarin tweede en moest enkel de Britse olympische kampioene Laura Trott voor zich dulden. Dinsdag opende Jolien D’Hoore met een vierde plaats in de tijdrit en zo kon ze haar tweede plaats in de tussenstand knap behouden. In de vliegende start moest ze met de zevende plaats vrede nemen en zo zag ze de Amerikaanse Sarah Hammer langszij komen in de stand.

Voor België was het de eerste medaille in het baanwielrennen sinds 2000 in Sydney, toenEtienne De Wilde en Matthew Gilmore zilver wonnen in de ploegkoers.

Zelfs als juniore won Jolien D’Hoore al verschillende nationale titels in het wielrennen op de weg bij de elites. Sinds haar knappe 5e plaats in het omnium op de Olympische Spelen in Londen fietste Jolien D’Hoore een mooie verzameling Europese medailles en wereldbekertitels bij elkaar op de piste. Maar ook op de weg kan ze al een indrukwekkend palmares voorleggen. bron: teambelgium.be

PS 🙂

De Belgische hockeyploeg, de Red Lions, is ook al zeker van een zilveren medaille, zij nemen het donderdag in de finale op tegen Argentinië.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: