Zesde medaille: zilver voor de Red Lions

Begrijpelijke teleurstelling op de medailleceremonie

lions
Red Lions – foto: VTM

De Red Lions hebben een briljant parcours afgelegd sinds het begin van de Olympische Spelen in Rio. Ze hebben België een zilveren medaille geschonken in het hockey. Ze gingen voor goud in de finale tegen Argentinië en begonnen ijzersterk, maar nadien nam een efficiënt Argentinië de bovenhand (2-4).

België – Argentinië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-2-achterstand in het begin van het tweede kwart laten Luypaert en Boon twee strafcorners onbenut. De Argentijnen tonen vijf minuten later hoe het wel moet én slaan een onoverbrugbare kloof.
  • Man van de match: Met nog 8 seconden op de klok in het derde kwart doet verdediger Gauthier Boccard de Belgische hoop weer oplaaien. Na een schitterende slalom tikt hij de 2-3 binnen, maar een gelijkmaker kwam er niet meer.
  • Opvallend: Op de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen veroverde de Belgische hockeyploeg de bronzen medaille (al namen er toen maar vier ploegen deel). 96 jaar later doen de Red Lions een plekje beter, maar opnieuw wordt de oppergaai niet afgeschoten.

Het cliché luidt dat je geen zilver wint, maar goud verliest. Volgens de sporzaredactie was dat de Belgische hockeyploeg tijdens de medailleceremonie aan te zien.

 

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: