De Schone van Boskoop

Al eerder had ik het over onze pruimelaar. Nu eind september, begin oktober is onze oude appelaar aan de beurt. In de lente een lust voor het oog met zijn wit-roze bloempjes, nu in de herfst zwaar van de vruchten. De Schone van Boskoop is een oude appelsoort die ook wel goudreinette, goudrenet, Reinette de Montfort of Belle de Boskoop genoemd wordt. Het is een populaire eet-en keukenappel , een sterke groeier die een mooie brede kruin vormt. De vruchten zijn meestal iets hoger dan breed, het vruchtvlees is sappig, zoet, verfrissend zurig.

Vorige week plukte ik 100 kg appels waarvan we 85 kg  naar de sapmobiel brachten. Resultaat:  51 liter lekker bio-appelsap in drieliterboxen.  Verder ging appelmoes en rode kool  als wintervoorraad  in de diepvries. Appeltaartjes en appelcakes zullen volgen want de Belle de Boskoop bewaart relatief goed in de juiste omstandigheden.

En er is meer. Door appels te laten persen bij De Sapmobiel steunen we ook het behoud van onze hoogstamboomgaarden.  Twee vliegen in één klap dus: gezond sap en steun aan een gezond doel.

Advertenties

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

4 gedachten over “De Schone van Boskoop”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s