Het is glühweinseizoen. Op kerstmarkten en winterevenementen is deze warme winterdrank niet meer weg te denken. De heerlijk warme gloed – vooral bij bitterkoud weer – die tot in de kleinste porie van je kleine teen dringt als gevolg van dit brouwsel, heeft toch één nadeel: niet bestemd voor kinderen en niet voor wie met de wagen de weg op moet. Een leuke non-alcoholische variant die me trouwens onlangs als geroepen onder ogen kwam vanwege de vele liters appelsap die we dit jaar lieten persen, is glüh-appelsap met hetzelfde effect als zijn alcoholische variant en beslist even smakelijk. Wandelaars kunnen het warme sap trouwens in een thermosfles(je) in de rugzak stoppen. Het wordt dan een lekkere opkikker tijdens koude winterwandelingen. Hier het recept:
Ingrediënten
1 liter appelsap
zeste van biosinaasappels of paar schijfjes citroen of sinaasappel
3 kruidnagels
een stokje kaneel
een lepeltje honig (niet echt nodig want appelsap is al zoet genoeg)
Bereiding
Alles in een sauspannetje brengen en gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen. Door een theezeefje in hittebestendige glazen gieten (of thermosfles). Afwerken met schijfje sinaasappel of appel op de glasrand.
Probeer het eens. Gegarandeerd succes bij kinderen en bij al wie bij alle wintergenoegens nuchter wil blijven.
Dit is op The Sausage Machine herblogd.
LikeGeliked door 1 persoon
Mmm … appel, kaneel, kruidnagel, zeste de citron: ik snuif het aroma van dit winters wandeldrankje al op, ga ik zeker uitproberen.
LikeGeliked door 1 persoon
Zowat het enige alcoholische drankje dat ik ook lekker vind.
LikeLike
Het niet-alcoholische is zeker zo lekker. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon