Poëzieweek 26.01.2017 t/m 01.02.2017

poster_pw_algemeen

Op 13 januari 2017 wordt er  een studiedag  gepland voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers en wel in ’t Arsenaal in Mechelen (B).

Op Gedichtendag – de laatste donderdag van januari – start dan de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Het poëziefeest van de Lage Landen ! Poëziecentrum is de coördinator van de Poëzieweek in Vlaanderen

Diverse grote partners langs beide landsgrenzen bundelen de krachten om samen poëzie te promoten en op de kaart te zetten: Stichting CPNB, Poetry International, Poëziecentrum, Stichting Lezen Nederland, VSBfonds, Wintertuin, Boek.be, Iedereen Leest, Poëzieclub, Letterenfonds, NTR, SLAG/Poëziepaleis, Het Literatuurhuis en de Turing Foundation.

Elk jaar wordt een thema gekozen en een auteur uitgenodigd om het Poëziegeschenk te schrijven. Voor diverse doelgroepen worden campagnematerialen ontwikkeld.

Het thema van de komende Poëzieweek is ‘Humor’. Jules Deelder schrijft een Gedichtendagbundel en Peter Holvoet-Hanssen lanceert op Gedichtendag een wel heel bijzondere vouwkaart (met digitale pendant).

In een wervelend avondprogramma lezen op 24 januari de vijf genomineerden van de Herman de Coninckprijs 2017 voor de beste dichtbundel, Eva Gerlach, Roland Jooris, Hannah van Binsbergen, Peter Verhelst en Nachoem M. Wijnberg, voor uit eigen werk. De stemcampagne voor de genomineerden  op www.boek.be loopt van midden januari tot 20 januari en verloopt in samenwerking met Radio 1 en Canvas.

Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Poëzieweek is er voor iedereen: lezer, leerkracht (lestips), bibliotheekmedewerker, organisator en boekverkoper maar ook bedrijfsleider, bankbediende of bloemenverkoper. Poëzie is er voor iedereen, bestaat in allerlei vormen en soorten en is er voor elk groot of klein moment. Tijdens de Poëzieweek wordt dit extra in kijker gezet. www.poezieweek.com

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: