Onderzoeksjournalisten aan het werk over authenticiteit van het vermeende ‘Hitlergedicht’ Denk’es! – Denk daaraan!

Vanochtend vond ik een bericht in mijn mailbox van onderzoeksjournalist en dichter BartFMDroog meldend dat hij met interesse mijn log Denk’es! – Adolf Hitler over o.a. het wassen Hitlerbeeld, Reset (Vienna 1909, 20-year old Adolf Hitler is Homeless), van de Nederlandse kunstenaar Roy Villevoye op Watou 2016 en het aan Hitler toegeschreven moedergedicht, gelezen had. Hij wees me erop dat in het kader van het onderzoeksdossier dat is ontstaan over de authenticiteit van het Mutti-gedicht, Menno Wigman zijn essay  bij de dichtbundel Bloemen van het kwaad door Paul Damen, terugtrekt. In een artikel in Trouw van 8 februari jl. lezen we:

Het gedicht ‘Denk daaraan!’ is niet van de hand van Adolf Hitler. Het is vaak abusievelijk aan de dictator toegeschreven, ook door de Amerikaanse Hitlerbiograaf John Willard Toland. Volgens de Emmense dichter Bart FM Droog is het rond 1906 onder de Duitse titel ‘Wenn deine Mutter alt geworden’ geschreven door de Duitse dichter en toneelschrijver Georg Runsky.- Trouw

Mijn hartelijke dank aan dichter BartFMDroog voor dit onderzoekswerk dat ook mij in staat stelde mijn log met betrekking tot dichter Menno Wigmans aanname bij te stellen.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Eén gedachte over “Onderzoeksjournalisten aan het werk over authenticiteit van het vermeende ‘Hitlergedicht’ Denk’es! – Denk daaraan!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: