Smaakmakers Poëzieweek 25 – 31 januari 2018

De Herman de Coninckprijs wordt op vraag van het Vlaams Fonds voor de Letteren vanaf 2018 door Behoud de Begeerte georganiseerd, en dit minstens tot en met  2020. Op die manier is de prijs terug bij haar initiatiefnemer en naamgever.

Eind januari wordt een persbericht uitgestuurd. Een aantal dingen blijven bij het oude, andere niet. Nieuwe mediasponsors (o.a. De Morgen en Humo) dienen zich aan, terwijl Canvas overweegt zich terug te trekken. De jury wordt in 2018 opnieuw voorgezeten door Jeroen Dera. De uitreiking vindt opnieuw plaats in de Arenberg te Antwerpen, maar wel later op het jaar, in de volle lente.

Zowel het Vlaams Fonds voor de Letteren als Antwerpen Boekenstad investeren in de Herman de Coninckprijs. 

logo-poezieweek-2018-2_cmyk

Met een feestelijke startshow openen KAAP en Poëziecentrum vanavond in De Werf in Brugge samen de Poëzieweek. Poëziegeschenk-auteur Peter Verhelst leest voor uit zijn geschenkbundel en gaat in gesprek met Carl De Strycker. Hij brengt Delphine Lecompte mee. Jan Ducheyne brengt Jotie T’Hooft tot leven. Muziek wordt gebracht door Mattias De Craene (Nordmann, MDCIII) die op zijn beurt – voor deze gelegenheid – Pieter-Paul Devos uitnodigde (Kaptan KorsakovRaketkanon). Samen brengen ze een sfeer, een filmische trip, een suggestieve improvisatie. Jong Brugs geweld zet poëzie in de kijker

Laurence Vielle en Els Moors – foto: guy kokken

Een nieuwe Dichter des Vaderlands, dat moet gevierd! In de reizende voorstelling De Ronde van België / Le Tour de Belgique staan Laurence Vielle en Els Moors samen op het podium. Samen met muzikant Vincent Carcara en live tekenaar/dj Bert Lezy zetten ze de tijd stil met poëzie.

datum: woensdag 24 januari 2018, om 20 uur
locatie: Passa Porta Bookshop, A. Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
toegang: € 7 / 5
reserveren: http://www.passaporta.be/agenda/ronde-van-belgie-tour-de-belgique
Deel het evenement en/of nodig vrienden uit via het Facebookevent

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: