Viva Roma! – La Boverie – Liège

Place de Guillemins – Liège

De tentoonstelling Viva Roma!, georganiseerd in uitzonderlijke samenwerking met het Louvre, liet ons, een groepje oud-collega’s, kennis maken met de aantrekkingskracht die deze mythische stad uitoefende op Europese kunstenaars.

Deze tentoonstelling gaat over de reis en het verblijf van Europese kunstenaars en liefhebbers van Rome, doorgaans Engels en gefortuneerd, tijdens de Grand Tour.

Romeinse kapsels

De tentoonstelling interesseert zich in het bijzonder voor het dagelijks leven van de Romeinen, vastgelegd in de kleinste details door hen die ze geschilderd hebben van de 17e tot de 20e eeuw. Ze geeft uiteraard ook de monumentale emblemen van de stad weer, de belangrijkste reden van de reis van de « Touristen » en obsessie van kunstenaars. De relaties tussen de kunstenaars, hun vriendschappelijke verhoudingen of de plekken waar ze elkaar ontmoeten (cafés, bars of institutionele villa’s) worden eveneens aangekaart. De expo Viva Roma! wil inzicht verschaffen en gaat op zoek naar het bijzondere verhaal « achter het werk » dat wetenschappelijk wordt geanalyseerd.

La Belle Liégeoise – brug over de Maas
Parc de la Boverie 3 – 4020 Liège – nl.laboverie.com 

25/04/2018 tot 26/08/2018

Met dank aan Openbaar Kunstbezit Vlaanderen voor de tekst.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: