Winter Moments with flowers

Kasteel van Groot-Bijgaarden in Dilbeek

De toerist die België ontdekte, had altijd bewondering voor de schoonheid van zijn historische gebouwen en kastelen. Brabant bezit verschillende van deze kastelen die van een glorierijk verleden getuigen. Maar het kasteel van Groot-Bijgaarden, de trots van deze gemeente en op 7 km van Brussel, is zonder twijfel één van de pronkstukken van het archeologisch erfgoed in ons land. Het kasteel is omringd door een brede sloot. Het diepe en stilstaande water wordt afgebakend door de trotse bladerpracht van een reeks eeuwenoude beuken. Een brug met vijf bogen, bewaakt door twee heraldieke figuren uit de 17de eeuw, voert de bezoeker tot de ophaalbrug die toegang verleent tot het voorkasteeltje waarvan het middenstuk dateert uit de 15de eeuw.

De brede slotgracht rond het kasteel

Het voorbije weekend bood dit kasteel onderdak aan de bloemenshow Winter Moments with flowers. Meer dan 30 Belgische en internationale artiesten decoreerden de zalen van het kasteel met prachtige bloemcreaties. Er werd immers een wedstrijd advents- of winterkrans uitgeschreven waaraan studenten en liefhebbers van bloemsierkunst konden deelnemen. Op deze beurs komen de bezoekers dan ook vaak ideeën sprokkelen om hun kerst feestelijk aan te kleden.

Niet alleen de bloemencreaties oogden wondermooi ook het park rondom het kasteel schitterde in fraaie herfstkleuren.

Meer info: Kasteel Groot-Bijgaarden

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

2 gedachten over “Winter Moments with flowers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: