Wandelen voor de Roze Mars – challenge 2021

Sinds 1 mei ben ik weer geregistreerd voor De Roze Mars- challenge van Think Pink Belgium. Mijn eerste wandeling op zaterdag, plukte ik van de KU Leuven -wandelapp, met name de Erfgoedwandeling Romero en Latijns-Amerika in Leuven , en verwerkte ze op routeyou tot een eigen versie, startend aan de Sint-Michielskerk. Leuven was verrassend genoeg leeg op die 1ste mei behalve in de Kruidtuin. De prachtige bloesems en lentebloeiers waren daar natuurlijk verantwoordelijk voor.

Studentenresidentie Camilo Torres, 1970
Het Romerohuis in de Blijde-Inkomststraat nr. 32

Sindsdien is het zaak om elke dag minstens 10.000 stappen te wandelen en daarvoor ook tijd uit te trekken. Het dorp waar ik woon is gelukkig ‘knap landelijk’ en biedt veel wandelmogelijkheden. Af en toe wil je toch wel ergens anders naartoe en de Kesterbeekwandeling, bewegwijzerd met zeshoekige borden met rode opdruk, bracht ons (mijn wandelmaatje en ik) naar de gemeente Beersel in het zuidwesten van Brussel, midden in het Pajottenland.

De wandeling start op het Herman Teirlinckplein 1650 Brussel. Het spreekt dat we eerst een kijkje gingen nemen bij het Herman Teirlinckhuis dat zich op een 100-tal meter van de Sint-Lambertuskerk bevindt. Het huis is omringd door een romantische tuin en heeft een schrijversterras dat uitkijkt over Teirlinckx’ geliefde Zennevalei.

Herman Teirlinck was één van de meest veelzijdige culturele figuren uit de vorige eeuw. Met zijn oeuvre en vernieuwende kracht als inspiratiebron, zijn engagement en zijn aandacht voor de gemeenschap, kreeg zijn huis in 2017, 50 jaar na zijn overlijden, een nieuwe bestemming: een ontmoetingsplek voor schrijvers, artiesten, lezers, wandelaars, met een waaier aan activteiten, kwaliteitsvol en laagdrempelig. 

Schrijversterras Herman Teirlinck – Beersel
Herman Teirlinckhuis

We wandelden verder door heuvelachtig landschap met fraaie vergezichten over verschillende valleien, het Pajottenland en Brussel.

Een paar dagen later op 13 mei, Hemelvaartdag, maakte ik samen met de wandelclub een dagwandeling van 20 km vanuit Lembeek, een deelgemeente van de stad Halle.

De Malakofftoren – Lembeek

Wilde hyacinten – Hallerbos

Kasteelpark – Lembeek

Ook deze wandeling bevatte een aantal pittige hellingen. En al waren de luchten soms dreigend donker en was de temperatuur tamelijk fris voor de tijd van het jaar, op het einde wachtte een ‘bevrijdend terrasje’ waar bij een breugheliaanse hap en een frisse pint van de, zo lang gemiste, clubgezelligheid werd genoten.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: