Vlaanderen wandelde in aspergedorp Puurs Sint-Amands

Puurs-Sint-Amands is een fusiegemeente in de Belgische provincie Antwerpen, die ontstond door het samengaan van de voormalige fusiegemeenten Puurs (bestaande uit Puurs, Breendonk, Liezele, Ruisbroek en Kalfort) en Sint-Amands (bestaande uit Sint-Amands, Oppuurs en Lippelo) op 1 januari 2019.

Tijdens Vlaanderen wandelt legde ik door dit dorp een kort traject van 5.33 km af.

De Sint-Pieterskerk van Sint Amands staat bekend als de mooiste parochiekerk uit de wijde omgeving. Ze is sinds 1974 beschermd en werd in 1988 volledig gerestaureerd en opnieuw ingehuldigd. In 2002 werden heel wat beelden en ornamenten uit het interieur van de kerk gerestaureerd. In 2017 bestond de gemeente 725 jaar. Hoogtepunt werd de installatie van een beiaard met vijftig klokken in de kerktoren. Tijdens de Zomer van Puurs vinden er op zondag en donderdag regelmatig beiaardconcerten plaats.

Sint-Pieterskerk van op het Hof te Berghpad

New York heeft zijn Central Park. Berlijn zijn Tiergarten. Antwerpen zijn Park Spoor Noord. En Puurs? Puurs heeft óók een landschapspark: tussen JOC WIJland en Fort Liezele. Het is een groene oase waar je met plezier je vrije tijd doorbrengt.

In het Aspergedorp met tal van kraampjes in het Dorpshart van de gemeente vindt de komende weken het Aspergefestival plaats waaraan tal van activiteiten verbonden zijn.  Ook het Emiel Verhaeren Museum kreeg een plek in deze groene fusiegemeente.

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: