Felix De Boeck, kunstenaar van het Licht – Barokgang Basiliek van Scherpenheuvel***

De retrospectieve tentoonstelling Felix De Boeck  (1898-1995), in de barokgang van de Onze – Lieve -Vrouwbasiliek te Scherpenheuvel biedt een goed overzicht van het werk van deze mystieke schilder.
Je kunt het bezoek starten (of eindigen) met een indringend interview dat werd afgenomen van de man door Braambos. De presentatie van de werken en de opstelling van de tentoonstelling viel, eerlijk gezegd, een beetje tegen: het luisteren naar het interview werd erg bemoeilijkt door de inkombaliedrukte. Aan het einde van de gang kom je dan plots bij het veelluik Passie en Verrijzenis van de Franse kunstenaar Arcabas. Een prachtig veelluik overigens maar veel bezoekers vroegen zich meteen af wie Arcabas is en soms zelfs ‘of Felix De Boeck dit ook schilderde’, waarop de suppoost van dienst meteen bevestigend antwoordde. Een beetje gek toch! De organisator  www.felixart.be had dit anders moeten aanpakken.

Felix De Boeck

 

www.scherpenheuvel.be

Auteur: Blauwkruikje

Nature, fiction, theater, poetry, philosophy and art lover. Master of Germanic Philology - KULeuven - Belgium. Photo: Ostend (B) - Japanese Deep Sea Garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: